Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
26 Temmuz 2012

KEK VE PASTALAR

Gönderen rabia




















       ÇİKOLATALI ISLAK KEK
İÇİNDEKİLER
160 gr. bitter çikolata
60 gr. tereyağ
3 tane yumurta 
yarım bardak toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üstüne dökmek için çikolata glazür ve yarım bardak ılık süt
HAZIRLANMASI:
İlk olarak un ve kabartma tozunu ince elekten üç defa eleyin.Yuvarlak bir kek kalıbının dibini tereyağı ile yağlayın.Fırını 170 dereceye ayarlayın.Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.Tere yağını kısık ateşte köpük köpük olana kadar eritin.Çikolata ılınınca mikserle iyice kabarıncaya kadar çırpın.Yumurtaları çırpmaya devam ederek tek tek ilave edin daha sonra şekeri ilave edin.iyice çırpın hacmi iki katına kadar çıkacak.unu bir spatula yardımı ile kenarlardan yavaş yavaş yedirerek ilave edin, unun hepsini birden dökmeyin ki harcımızın kabarıklığı sönmesin.Bunu tepsiye dökün ve tepsiyi hafifçe mutfak tezgahına vurdurun, içindeki hava kabarcıkları çıksın.Tepsiyi fırına koyun 35 ila 40 dakika pişirin.Üzerine dökmek için glazürü benmari usulü eritin eriyince ılık sütü ilave edin çırpıcı ile çırpın. Fırından çıkan keki birkaç dakika dinlendirip bunu üzerine dökün
AFİYET OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder