Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
29 Temmuz 2012

RAMAZANDA HAFİF BİR TATLI

Gönderen rabia

ZERDE

İÇİNDEKİLER:
yarım su bardağı pirinç
bir buçuk bardak şeker
iki litre su
beş altı tane karanfil
iki kaşık gül suyu
bir çay kaşığı dolusu zerdeçal, iki kaşık nişasta
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayıp su ile birlikte ocağa koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekerini ve karanfilleri ilave edin biraz daha kaynatın .Böylece pirinçler şekeri içine alacak ve karanfillerde aromasını verecek.Bu sırada zerdeçalı ve nişastayı ayrı kaplarda su ile eritin.Bir kaşık yardımı ile karanfilleri içinden alın.Gül suyunu ilave edin.Önce zerdeçalı, birkaç dakika sonra yavaş yavaş nişastayı ilave edin.Çok koyu bir kıvamda olmayacak.Soğuduğunda gerçek kıvamı ortaya çıkacak.dilerseniz üzerini çam fıstığı ile süsleyebilirsiniz ben evde olmadığı için koyamadım...AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder