MALZEMELER:
1 Paket sert margarin ya da aynı miktar tereyağ(oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 damla elma sirkesi
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu
HAZIRLANMASI:
Hamurun tüm malzemeleri ele yapışmayacak kıvamda yoğrulur.Üzeri kapalı şekilde buzdolabında bir saat dinlendirilir.Daha sonra fırın 180 dereceye varsa fanlı kısımda ayarlanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istenilen şekillerde dizilir. Yumurta sarısı sürülür ,susam ve çörek otu serpilir.Fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN...
İzleyiciler
Hakkımda
- rabia
- Ev hanımı,yemek yapmayı ve fotoğraf çekmeyi seven, üç çocuk sahibi bir anne...
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder