Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
9 Nisan 2011

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

Gönderen rabia




MALZEMELER

250 gr. kırık kadayıf

1/2 su bardağı tereyağ

1 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz

Muhallebisi için;

1kilo süt

1 su bardağının yarısı un yarısı nişasta

1 su bardağı şeker

1 kutu çiğ krema (200 ml.)


YAPILIŞI
Kadayıf buzlukta yaklaşık iki saat kadar bekletilir.Daha sonra bıçakla ince ince kıyılır, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.
Ayrı bir yerde krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirilir.İyice ılındıktan sonra krema da ilave edilip çırpılır. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.Kadayıfların yumuşamaması için muhallebi dökülmeden önce iyice soğutulmalıdır.AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder