Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
26 Ocak 2014

KEREVİZ ÇORBASI

Gönderen rabia

MALZEMELER
iki baş kereviz
iki litre su
iki kaşık tepeleme un
bir yumurta sarısı
bir limon
tuz
YAPILIŞI:Kerevizi soyup taze yaprakları ile beraber küçük küçük doğruyoruz.Bir tencerede iki litre su ile haşlamaya bırakıyoruz. Bu esnada unu bir kaşık tereyağıyla hafifçe kavurup ocaktan alıyoruz içine bir bardak soğuk suyu yavaş yavaş ilave ederek akışkan bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.Pişen kerevizleri blendırla çok az parçalıyoruz .Ocağımızın altını tekrar açıp çorbamız kaynama noktasına gelince hazırladığımız unlu karışımı yavaş yavaş yediriyoruz, tuzunu ilave ediyoruz. Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Limon ve yumurta sarısı ile terbiyemizi hazırlıyoruz birkaç kaşık çorbadan çırparak içine döküyoruz ki yumurtalar ısının etkisi ile birden pişmesin. Bu karışımı çorbamıza yavaş yavaş çırparak ilave ediyoruz. AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder