MALZEMELER
250 g kadayıf
100g erimiş tereyağ
iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon
Hazırlanışı:
Şerbeti için su ve şekeri kaynatalım koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim.Kadayıfları bir kaba alıp yağı ilave edip iyice tel tel açalım. Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça koyup ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım. Tepsiye ters çevirip 180 derece fırında pişirelim. Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaç kaşık soğuk şerbet döküp üzerini kapatalım. Beş dakika sonra kalan şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder