Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
8 Nisan 2011

Kadayıf Tatlısı

Gönderen rabia




MALZEMELER

250 g kadayıf

100g erimiş tereyağ

iri çekilmiş ceviz

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

3-4 damla limon

Hazırlanışı:

Şerbeti için su ve şekeri kaynatalım koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim.Kadayıfları bir kaba alıp yağı ilave edip iyice tel tel açalım. Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça koyup ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım. Tepsiye ters çevirip 180 derece fırında pişirelim. Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaç kaşık soğuk şerbet döküp üzerini kapatalım. Beş dakika sonra kalan şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder